Hey daar!

Als je nog niet met me hebt kennisgemaakt, dan is dit het moment om even bij te lezen. Mijn avontuur begon eigenlijk nogal spontaan. Een kleine 15 jaar geleden, toen ik 19 kaarsjes uitblies, pakte ik voor het eerst uit pure nieuwsgierigheid een haaknaald op.

Eerlijk gezegd, dat was geen "love at first stitch". Mijn buurvrouw, een vriendelijke dame, wilde me best de kneepjes van het haken bijbrengen. Maar, laten we eerlijk zijn, ik ben niet bepaald het geduld zelve. Als iets niet meteen lukt, kan mijn ongeduldige aard best opspelen. Dat, en de drang om dingen in één keer te laten slagen, waren totaal niet compatibel met die haaknaald. Dus na één teleurstellende poging gooide ik het ding maar aan de kant.

Maar, laten we het hebben over doorzettingsvermogen! Een paar weken later begon het weer te kriebelen. Ja, ik ben een beetje competitief van aard. En, eerlijk is eerlijk, als iets niet meteen meezit, knaagt dat aan me. Dus, met hernieuwde vastberadenheid, stapte ik weer naar mijn buurvrouw en vroeg of we het nog een keer konden proberen.

En jawel, het lukte! En dat moment van triomf deed iets met me. Ik was compleet verbluft door de magie van garen en steken, door hoe ik met simpele handbewegingen iets wonderlijks kon creëren. En voilà, zo ontwaakte mijn diepe passie voor haakwerk en alles wat erbij hoort.

Van het verkopen van mijn vroege haakwerkjes tot het zelf ontwerpen, en van zelf ontwerpen tot ghostwriting. Het was een reis vol prachtige vriendschappen en ongelofelijk leuke opdrachten. Zo'n drie jaar lang mocht ik mijn creativiteit loslaten bij CuteDutch, en dat resulteerde onder andere in de geweldige patronen van buggyboekjes en twee te gekke boeken: "Spelletjes Haken" en "Speenknuffels Haken".

En dan zijn er nog mijn geweldige maatjes in dit creatieve veld. DenDennis, Mr knitbear (wim) en Mr cey, bijvoorbeeld. We hebben samen aan toffe projecten gewerkt.
Voor Durable mocht ik onder andere de Activiteiten Kubus haken en zijn er natuurlijk nog mijn avonturen met andere geweldige merken, zoals Gek op Haken, aan de haak en Wolplein.

Dan, op een dag, ging de telefoon. Luitingh Sijthoff belde, en dat bracht me naar een nieuw hoofdstuk. Na mijn 3e boek Haken met Sam en Julia kwam al snel mijn 4e boek Gordeldieren haken en kan ik met trots vertellen dat ik op 28 augustus 2024 mijn 5e boek mag verwelkomen: het grote nijntje haakboek.

Ik wil jullie graag meenemen op dit avontuur. Want eerlijk gezegd, zonder jullie enthousiasme was ik nergens. Jullie maken dit allemaal mogelijk, en daar ben ik jullie eeuwig dankbaar voor.

Oh, en nog wat leuke feitjes over mij:

 • Ik ben de aanstaande vrouw van mijn beste vriend.
 • Mijn geboortedag is 11 mei.
 • Ik ben de trotse moeder van twee geweldige zoontjes.
 • Geef me wat 70s en 80s muziek en ik ben in mijn element.
 • Pastelkleuren hebben mijn voorkeur.
 • Sushi vond ik al lekker voordat het cool werd.
 • Eigenwijsheid? Yep, guilty as charged.
 • Eerlijkheid staat hoog in mijn vaandel.
 • Ik wil dat iedereen zich prettig voelt.
 • Shoppen is mijn soort cardio.
 • En een goed glas wijn? Daar zeg ik nooit nee tegen!
 • Gek op Lays pickle chips
 • trotse konijnen moeder van Herman

Laten we samen verdergaan op dit creatieve pad, vol haaknaalden, patronen, garens en heel veel positieve vibes!

Liefs,