December tips en patroon

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 18:32

Hey lieve lezer!

Het is alweer even geleden sinds de laatste keer, vlak voor de KreaDoe, en wat een drukte was dat. Nu is het natuurlijk ook druk, niet alleen voor mij, maar voor jullie allemaal. Met de drukke decembermaand voor de deur draait hier alles overuren!

Ondertussen komt er ook weer veel leuks aan, en ik ben de mysterie CAL niet vergeten! Wel ben ik een beetje inspiratieloos en heb ik jullie hulp hard nodig, want wat willen jullie graag als mysterie CAL zien? Ik zal een Facebook-post openen. Uit de leukste inzendingen kies ik een leuk project, en dan gaan we daarmee aan de slag.

Mijn nieuwe boek "Gordeldieren haken" is bijna klaar. In maart ligt het in de winkels te shinen voor maar €12,99, en je kunt het nu alvast bestellen! Klik op de foto en bestel nu jouw gesigneerde exemplaar! Ook mochten de gordeldieren gezellig met z'n allen op de foto. Wederom was de fotoshoot tegelijk met mijn collega-auteur Mr. Cey, wat betekent dat ik weer in de buurt was van Pera en Pasha.

Oscar vertelde mij dat hij leuk garen had waar ik zeker wat mee kon. Hij stuurde mij met 2 bollen en een leuke opdracht naar huis. De opdracht luidde: "Maak iets met 2 bollen FunFair swirl dk". Dat deed ik. Ik ging naar huis, pakte mijn haaknaald 4,5 mm en haakte een omslagdoek.
Door het enorm leuke kleurverloop haakte het makkelijk weg, en zie hier, de "Mermaid Shawl" is geboren. Door het vrolijke kleurverloop en het motief deed deze omslagdoek mij denken aan zeemeerminschubben. Wil jij deze nou ook haken? Dat kan! Het garen haal je dan ook bij Pera en Pasha en kost je maar 15 euro! Het is 7,50 per bol, en als je 2 bollen weg haakt, heb je een prachtig grote omslagdoek. Ben je nog op zoek naar een leuk cadeautje? Dan is dit ook zeker een goede, betaalbare optie en draagbaar voor iedereen die van leuke kleurtjes houdt. Ze hebben naast deze pastelkleurtjes veel meer leuks in dit garen, dus klik op de foto, kies jouw favoriete kleur en ga aan de slag.

voor de liefhebber is hier het diagram wat ik gebruikt heb voor de sjaal!
Mocht je dit nu enorm lastig vinden geen paniek, ik zal kijken of ik hem uit kan schrijven in voor ons begrijpend haken ;-)
in plaats van 3 losse om de volgende toer te beginnen haak je 4 losse zo trekt hij niet krom, en om nogmaals te herhalen ik gebruikte haaknaald 4,5mm.

Succes! kom je er niet uit? word dan even lid van de facebook pagina zodat je daar geholpen kan worden.

Ik reis af en toe wat af in een week, en dan kom ik op enorm leuke plekken. Zo belandde ik bij Karin van Gek op Haken in het mooie Brabant. Het is gezellig en ook belangrijk om contact te hebben met andere haakfanatiekelingen, en zo ook met dit geweldig leuke merk. Ik ben een enorm fan van hun concept en heb ik voor Gek op Haken beach big Bella mogen ontwerpen. Wat een enorm leuk project was dat! En hij is nog steeds te downloaden. Klik op de foto en ga naar het patroon. Ondanks de drukte wil ik heel graag nog een patroontje uitbrengen bij Gek op Haken, en ik hoop dat daar binnenkort ruimte voor is, want zeg nou eerlijk, Bella kan natuurlijk niet alleen blijven. Met een bakkie thee raakten we aan de praat en belandden we op hun Magazine, en ik mocht er een meenemen. Zo enorm veel vrije tijd heb ik niet, en dan zeker niet om even rustig te zitten met een bakkie thee of koffie en een magazine. Toch was ik nieuwsgierig, nieuwsgierig of dit blad zich kon onderscheiden van de andere bladen, want er zijn er al wat, dacht ik nog bij mezelf.

Dit keer maakte ik tijd, ik ging zitten, wat voor mij al raar was, en ik sloeg het magazine open. Ik moet zeggen, ik was (en ben) positief verrast. Dit is een magazine dat wel degelijk iets aan tafel brengt, letterlijk en figuurlijk. Het leest makkelijk weg en heeft leuke artikelen. Wat ik enorm leuk vind, is dat ze ook stenen winkels benoemen en bezoeken, want in deze tijd heeft online toch echt alle macht in handen. Persoonlijk vind ik dit blad een aanwinst en doet het mij denken aan het blad de Vriendin met een heel fijn haaktintje. Ook staan er enorm leuke patronen in, en is dit ook een leuk cadeautje om te geven en zeker ook om te krijgen. Dankjewel, Karin en het Gek op Haken team, voor dit leuke magazine.

geur en kleur

Stenen winkels zijn enorm belangrijk! Buiten dat we de lokale ondernemer steunen, kunnen we er nog voelen hoe de garen voelen en inspiratie opdoen. Zo ben ik samen met Alexa van Amilishly bij Geur en Kleur in Zeist geweest voor een nieuw winkelfilmpje. Ik ben druk bezig met het in elkaar zetten zodat ik jullie mee kan nemen naar deze gezellige winkel, want dit is echt een aanrader. Vrijdag 1 december komt het filmpje online en kun je het natuurlijk zien op Facebook, Instagram en TikTok.

Nu we het over 1 december hebben, kan ik wel huilen bij de gedachte. Zoveel te doen en zo weinig tijd. Hier vieren we nog 5 december en moet er ook na 5 december nog een kerstboom opgezet worden. Het enige waar ik aan wil denken is 9 december. Dan gaan mijn partner en ik er even samen tussenuit en maken we de kerstmarkt in Düsseldorf onveilig. Mocht je daar die dag ook heen gaan, je vindt me bij een van de vele glühweinkraampjes. Ook wil ik morgen nog een leuk patroontje posten, of beter gezegd, inspiratie. Dus mag ik nu wel doorgaan met haken, denk ik zo, anders is het nooit voor morgen af.

 

Ik heb ook even jullie hulp hard nodig! Laat alsjeblieft weten wat je van de blog vindt, dat kan op Facebook, Instagram of onder dit blog. Dit geeft mij een duidelijker beeld of de dingen die ik jullie laat zien en waar ik over schrijf wel echt bij jullie passen. Want je weet het, zonder jullie geen Just Kimberley. Heb je misschien leuke tips? Die zijn ook altijd welkom. En heb je een vraag? Mag je die altijd stellen.

 

Tot de volgende blog! Liefs, Kimberley

Reactie plaatsen

Reacties

Annemarie
7 maanden geleden

Hoi Kimberly, heb je misschien leuke en handige tips voor als je wilt gaan ontwerpen? Groetjes Annemarie

Karine
4 maanden geleden

wat is die omslagdoek mooi. Dat heb je prachtig gedaan met dat kleurige garen. Ik vind het soms zo zonde van de tijd die wordt gestoken in prachtige patronen maar die dan verloren gaan in het kleurenpalet dat op zich al een eye catcher is.